Supervisie voor professionals

Ben jij een professional en werk je met intense kinderen die anders denken, waar wellicht de diagnose hoogbegaafdheid of de diagnose autisme met een ontwikkelingsachterstand of een ontwikkelingsvoorsprong passend bij is?

Zoek je iemand om eens mee van gedachten te wisselen over de kinderen die je ontmoet? Heb je behoefte aan een frisse blik op een kind waarvan je niet goed weet hoe je verder moet?

Wil je je gedachten scherpen en je kennis vergroten?
Heb je er behoeften aan om je persoonlijke ontwikkeling te verdiepen? Dan is supervisie iets voor jou!

"Ik verleen supervisie aan orthopedagogen, psychologen, autismespecialisten, gedragsdeskundigen, groepsmedewerkers, zzp’ers en logopedisten."

Wat kun je van mij verwachten?

 • Focus op pedagogische sensitiviteit
 • Doorleefde kennis en inzicht in autisme

 • Incompany of op de opleidingslocatie in Woerden
 • Veel ervaring met Applied Behavior Analysis (ABA)
 • Een diepgaande analyse van de kinderen met wie je werkt
 • Individueel of in een klein groepje gelijkgestemde (max 3 pers.)
 • Praktische, haalbare en nuchtere adviezen. In de praktijk moet je het doen
 • Een open mind om samen met jou verder te kijken dan de gebruikelijke kaders
 • Om je BACB registratie te behalen, te behouden of gewoon voor je eigen ontwikkeling
 • Kennis en inzicht in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit, met name gericht op de ‘zijns- kant’
 • Een ontspannen en warme sfeer om op een prettige manier te werken aan je eigen ontwikkeling. Jij bent het belangrijkste instrument dat je hebt

Ervaringen met Jolanda Scherpenzeel

 • Ligia Oda

  Working with Jolanda is inspiring and an eye opener! She has a special way to look at children and families that leads to respectful intervention in heartful way of interaction. Jolanda sees the best in people and can help them to develop their potential!

  Psycholoog en BCBA i.o
 • Marieke Scholtes

  Jolanda is heel goed in het stellen van de juiste vragen en het leggen van verbanden, waardoor we samen een goed duidelijk beeld krijgen van de totale ontwikkeling van een kind en het gezin. Van daaruit samen zoeken naar verklaringen voor moeilijk te begrijpen gedrag, zorgt ervoor dat wij op de groep weer goed weten hoe we het kind een stapje verder kunnen helpen. Als ik in het werk even vastloop of als ik even niet meer zo goed weet waar te beginnen, heb ik dat na een supervisiesessie met Jolanda weer helemaal duidelijk.

  Orthopedagoog, BCBA i.o, dagbehandeling Autisme – Enver
 • Melissa Bissoundial

  Jolanda is gedurende een jaar mijn supervisor geweest in mijn BCBA opleidingstraject. Heldere analyses, ontwikkelingsgericht denken en een warme en open persoonlijkheid kenmerken haar professionele werkwijze. Met inzet en oprechte betrokkenheid heeft zij op waardevolle wijze bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling.

  Orthopedagoog en BCBA i.o
 • Annemieke Zeijlemaker

  Jolanda is bevlogen in haar vak, gericht op ontwikkeling. Zowel voor haarzelf als voor de kinderen die ze helpt. Ze is kritisch naar zichzelf, heeft haar hart op de juiste plek en durft de vinger op de zere plek te leggen. Haar kracht ligt om naar het totale kind te kijken. Overzicht houden is dan ook een sterke kant van haar.

  Orthopedagoog en BCBA

Melissa Bissoundial

Jolanda is gedurende een jaar mijn supervisor geweest in mijn BCBA opleidingstraject. Heldere analyses, ontwikkelingsgericht denken en een warme en open persoonlijkheid kenmerken haar professionele werkwijze. Met inzet en oprechte betrokkenheid heeft zij op waardevolle wijze bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling.

Orthopedagoog en BCBA i.o

Meer weten over diensten voor professionals of voor organisatities?

Supervisie voor
BCBA

Ontvang direct de informatiegids BCBA supervisietraject

Werk je bij een organisatie?

Voor organisaties lever ik scholing, supervisie en workshops

Is er maatwerk nodig?

Laten we kijken hoe mijn diensten aansluiten bij jouw behoeften